Olej lniany tłoczony na zimno – właściwości

Olej lniany tłoczony na zimno charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego (ALA), który jest niezbędnym nienasyconym kwasem tłuszczowym (NNKT). Olej ten jest bogaty w witaminę E i flawonoidy, a także enzymy i fosfolipidy. Dzięki tym składnikom ma działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Olej lniany tłoczony na zimno jest szeroko stosowany w kosmetyce, a także w leczeniu różnych dolegliwości.

Olej lniany tłoczony na zimno posiada wiele cennych właściwości. Jest bogaty w witaminę E i flawonoidy, a także enzymy i fosfolipidy. Dzięki tym składnikom ma działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Olej lniany tłoczony na zimno jest szeroko stosowany w kosmetyce, a także w leczeniu różnych dolegliwości.

Olej lniany tłoczony na zimno jest bogaty w witaminę E i flawonoidy, a także enzymy i fosfolipidy. Dzięki tym składnikom ma działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Olej lniany tłoczony na zimno jest szeroko stosowany w kosmetyce, a także w leczeniu różnych dolegliwości.

Jakie dolegliwości leczy olej lniany?

Olej lniany tłoczony na zimno jest szeroko stosowany w kosmetyce, a także w leczeniu różnych dolegliwości. Olej lniany pomaga zwalczyć wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się skóry. Jest także skuteczny w leczeniu trądziku i innych problemów skórnych. Ponadto olej lniany tłoczony na zimno może być stosowany w leczeniu różnych dolegliwości, takich jak:

-zapalenie żołądka

-zapalenie jelit

-zapalenie trzustki

-zapalenie wątroby

-zespół jelita drażliwego

-Choroba Leśniowskiego-Crohna

-wrzody żołądka i dwunastnicy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.